Ett digitalpiano någon?

Dottern har ju börjat på gymnasiet och läser på Samhällsprogrammet med estetisk inrikning (vad hände med de där enkla utbildningarna som en annan gick, S-linjen osv?!) och har sång som huvudinstrument och piano som andrainstrument. Hon har nu varit gymnasist i snart två veckor och trivs som fisken i vattnet. Men ska man lära sig spela piano är det ju onekligen bra om man har ett piano...

Detta kom ju inte precis som en chock för hennes ömma föräldrar men det kändes dock en aning plötsligt. För att inte prata om hur plötsligt det kändes när vi insåg vad ett digitalpiano kostar. (Riktiga pianon skänks bort, antagligen pga dess storlek och tyngd. Jag inser detta eftersom det är omöjligt att ens fundera på en sådan koloss in i dotterns rum. Alltså får det bli ett digitalpiano.) Man kan inte köpa vad kattskit som helst utan det ska vara 7-8 oktaver, ha vägda tangenter så att anslaget blir likt ett riktigt piano, det ska finnas pedaler för något som jag inte ens kommer ihåg varför man har... En sådan tingest kostar ny omkring 10-15 000 kronor och det har familjen Carlsson INTE råd med.

Gav oss ut på nätet och letade på Blocket och andra käcka ställen. Utbudet på begagnade digitalpianon som står pall för tidigare uppräknade krav, ser ganska magert ut, tyvärr. Vi letar vidare.

//

Kommentarer
Postat av: Annika

Dessa barn, är det inte hockey så är det pianon. Man får hoppas att de minns uppoffringarna när vi blir gamla och skröpliga och behöver hjälp.

2008-08-29 @ 12:42:05
URL: http://annikagrundberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0