Häst-kollo

Nettan ska få åka på kollo till andra sidan ön. Hon är fortfarande halt men får numera gå ute eftersom det inte är rörelsen som är det farliga utan leran. Så om jag bara klarar att packa in hennes hov ordentligt så går det bra.

Jag gjorde ett snyggt rött paket av hoven med hjälp av:
- bomull
- flexlinda
- en jäklans massa silvertejp
- en kraftig skopåse i nylon + ett par varv med löst sittande silvertejp.



Detta paket visade sig hålla till i går kväll, fredag,  iallafall. Nu har jag gjort om det men utan skopåse.

Efter nio dagars boxvila var hon synnerligen trött på boxväggarna. När hon i torsdags morse släpptes i den snällaste hagen vi har, rullade hon sig vällustigt åt alla håll, flera gånger. Reste sig och gjorde om proceduren ett par, tre gånger till. Sedan betade hon. Tyvärr är hagen inte den allra bästa ur ren näringssynpunkt eftersom den är mager och mest består av skogsmark. Nettan har fallt ur extremt mycket på de här knappa två veckorna och med endast ett gäng små feta ponnyer att tillgå som sällskap - och sällskap i hagen måste hon ha, annars sticker hon ut - får det bli något mellanting på hagvalet, så att det passar hyfsat för alla. Jobbigt när man har en häst som måste ha MASSOR med gott gräs just nu.

Dessutom är det lite rörigt i vårt stall just nu, innan alla kommit tillbaka från sommarbetet. Kickikompisen från andra sidan ön ringde igår med en lösning som känns kanonbra. Nettan får åka till henne på konvalescenskollo en vecka eller två. Hos Kicki får hon både kärlek och omvårdnad. Dessutom ständig tillsyn och massor med gott gräs. Och sällskap. Hon ska gå med Kickis unghäst, ett tinkersto på 1,5 år som också behöver bra bete. Kicki har kalashagar med välvårdat och frodigt bete så det känns jättebra. Vi lastar Nettan-Plättan i eftermiddag eller morgon. Skönt.

Kommentarer
Postat av: Mia

Så skönt att det löser sig till slut. Det blir alltid så omständigt när en häst blir dålig och samtidigt behöver sällskap m.m. Minns när vår Harald hade fång och behövde stå inne. Han gnäggade och for runt i boxen så man blev alldeles snurrig. Efter några dagar fick han gå ut i en sjukhage och då var allt frid och fröjd ;o)

// Kram Mia

2008-08-23 @ 21:05:00
URL: http://ordochbild.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0