Ensam pålle söker dito

"" Äldre dam i sina bästa år söker sällskap på grönbete. Svar till "Vi i sommar?" ""

Så skulle kanske kontaktannonsen ha sett ut om min häst Nettan kunde skriva. Hur som helst så löste hon sitt ensamhetsproblem själv i natt. Och sedan en gång till i förmiddags. Här går man omkring och tror att man har en dressyrhäst som helst inte hoppar alls, och vad gör eländet? Jo, hon HOPPAR över trådarna in till grannhästen - som också går ensam i sin hage.

De går inte ensamma av elakhet utan för att grannhästen är till salu och min går själv ett par veckor eftersom hennes hagkompisar har flyttat till annat bete över sommaren. Vi har en tävling kvar (och avmaskning) innan vi kan flytta till andra sommarkompisar några kilometer bort. Övriga hästar som är kvar i stallet har mattar och hussar som tror att Nettan ska äta upp deras ponnyer, så vänligen håll henne på avstånd. =(

Nettan och hennes grannkompis Ibbi får nu helt enkelt gå ihop en vecka, tills vi flyttar till sommarbetet. De verkar gilla varandra och det känns oroligare att ha dem skuttande mellan hagarna än att släppa ihop dem. Och de är SÅÅÅ lyckliga.

//

Ambitionen fanns iallafall...

Tänk glasveranda. Tänk mycket vitt tillsammans med gråa toner. Korgstolar. Tänk zink. Tänk murgröna i zinkkrukor på vitmålade fönsterbräden med solen sirlande mellan de skira bladverket. Så tänkte jag för någon vecka sedan.

Så här ser det ut nu:- Ska inte de här ha lite vatten eller nå´t...? undrade maken förvånat och petade på mina till eterneller förvandlade murgrönor.
- Det är nog för sent för det, är jag rädd. Komposten verkar vara ett väl avvägt alternativ...

Jag inser att inredningsdrömmen har torkat bort. Som vanligt. Visserligen på rekordtid den här gången - det tog bara en knapp vecka! - men ändå. Nåväl, ambitionen fanns ju och det är väl gott så. Jag får återgå till mina pelargoner. De verkar vara något svårare att ta död på. =(

Bamse i Vilda Västern

- Snälla mamma. Kan inte du läsa för mig?
- Men mamma hänger ju tvätt...., började jag och kom sedan av mig. Vad är viktigt i livet? Att hänga tvätt, dammsuga och arbeta eller att min snart 8-årige son får en kvällssaga för en gångs skull läst av sin mamma? (brukar ofta vara storasyster som tar hand om den biten.)

Nicke stack och borstade tänderna (jaaa, jag vet att man ska borsta tänderna på dem eftersom de små stackarna inte klarar av det själv, men vad sjutton. Tänderna sitter fortfarande kvar och det är ju mest mjölktänder så vad sjutton...) och jag hängde upp de sista kalsongerna. Sedan kröp vi ner i min säng och valde bland böckerna. Det blev "Bamse i Vilda Västern".  Och så läste vi. Tillsammans. Så mysigt det blev. Varför gör vi inte så här oftare??


Tji sadel

Nu kom fraktbolaget med mitt paket. Och det var ingen sadel som plockades ut ur lastbilens inre inte. Istället var det ett mycket litet paket med trista programvaruuppdateringar som jag beställt. Och dessutom betalat dyra pengar för. Nödvändiga men ack så trista i jämförelse med en förväntad ny dressyrsadel... =(

Gått på krogen

Jag kan ju inte skryta med att jag är med i krogsvängen precis. Snarare tvärtom. Dessutom kryllar det inte direkt av krogar här ute på Orust. =) Därför är den här skylten som hänger på vår veranda extra rolig! =)//

Ledig dag

Ooops, det blev visst en ledig dag igår. Kollade av mail på morgonkvisten och for sedan iväg för att besikta bil och hästtransport, vilket för övrigt gick kanonbra! Blir lika chockad varje gång och undrar om de verkligen har kollat allt... Höger blinkers på transporten funkade inte men det visade sig vara jag som tryckt i kontakten lite dåligt. =)

Shopping och sedan fika hos brorsan. Alldeles för trevligt så när jag väl fick loss rumpan från hans trädgårdsstol (kan ta en stund...) var det dags att hämta på Fritids och åka hem och laga middag. Sedan valde jag att åka och rida istället för att ens smyga mig in på kontoret. Kändes riktigt busigt måste jag säga.

Idag ska jag LEVERERA material så att jag kan FAKTURERA. Tror nämligen att min nya sadel är på väg. De ringde från något fraktbolag i Göteborg och sa att de hade paket till mig och undrade om jag var hemma hela dagen. Jag har visserligen även en beställning på gång från ett kontorsmaterialsföretag men jag tvivlar på att de skickar en gemburk och ett minneskort till en kamera med Bilspedition...? =)

//

Busig

Igår var jag busig. Beställde en dressyrsadel som jag egentligen inte har råd med. Men vad sjutton; livet är för kort för att bara gå och tänka "sedan". Jag får jobba lite extra hårt. Ska gräva djupt i idéhögarna och se till att få avslutat de jobb som ligger så jag kan fakturera.

Nu ska jag till Uddevalla och besikta bil och hästtransport. Ska kika in till brorsan på hemvägen och snika åt mig en fika. Han är hemmapappa med sina småtjejer nämligen. Tänkte ta med mig Nicke också men han ville hellre vara på fritids och där sa de att det var helt OK att Nicke var där medans hans mamma fikade i Uddevalla. Bra Fritids. =)

//


Häst i kärr - inte att rekommendera...

Hade en riktigt obehaglig upplevlese i söndags för en vecka sedan. Lastade hästen och åkte till andra sidan ön för att rida med en av mina Kicki-kompisar. För att göra en lång historia kort så slutade den ritten med att Nettan tog ett jätteskutt rakt ut i ett kärr och gick ner sig totalt. Jag hamnade också i kärret och fastnade men tog mig upp för egen maskin. Nettan däremot fick ha hjälp av räddningstjänsten, grannar och underbara Bernhard som kom med sin traktorgrävare och till slut såg till att få upp henne.(Här har delats ut Dagens Ros, whisky och öl samt i nästa vecka tårta till räddningstjänsten som tack för hjälpen!) Själv var jag inte till speciellt mycket hjälp. Jag bara grät. Tack och lov slutade äventyret bra men jag var inte mig själv på flera dagar. Nettan var trött och fruktansvärt smutsig men kunde gå hem till Kicki för egen maskin. Ett litet sår i en ljumske och ett lite svullet framben, i övrigt fräsch. Jag älskar den hästen. Hon är en riktig kämpe. Hon behöll lugnet och förstod liksom att hon höll på att få hjälp. Det fanns en stund när hon gled iväg utåt kärret och plötsligt låg vänd åt fel håll, då tvivlade jag på att jag någonsin skulle få hem henne igen. Fruktansvärt. Idag känns det nästan overkligt. Jag knäppte en bild med mobilkameran för att jag skulle kunna visa Jennie och förklara varför jag inte hade Nettan med mig hem....Att jag har henne hemma igen och på alla fyra benen och i full fart, bara en vecka efter detta, känns overkligt. TACK alla som hjälpte till och engagerade sig. Man blir ödmjuk inför vad man har och inser hur lätt det är att mista det.

/Anna

Länge sedan

Oj, vad länge sedan jag satt vid datorn för att blogga. Det har varit mycket nu och då får bloggandet ligga lite vilande. Men nu utlovas bättring!

Vi har haft skolavslutningar både för Nicke som gick ut ettan och för Jennie som gick ut nian, och så har det varit allmänt fullt upp med jobb och annat. Mitt hem ligger i ruiner, behöver STÄDA med stora bokstäver. Ovanpå det fick jag avbrott på bredbandet i nästan en vecka. Usch vilken rysare för en som är i STORT behov av ett fungerande Internet i sitt arbete! Tur att man har grannar som snällt lånar ut både dator och nät. Tack Malin!

//Jag checkar av dem alla!

Läser i ledaren i senaste Vi i Villa att det finns ett kinesiskt ordspråk som lyder: "Innan du dör ska du ha fött ett barn, skrivit en bok och byggt ett hus." Jag ler en aning och konstaterar att jag faktiskt kan bocka av dem alla! Känns skönt.

Idag gör jag sista insatsen på projekt MASTODONT, sedan är det bara faktureringen kvar. Jag gillar att fakturera. Igår hade jag planeringsmöte med en kund i Göteborg. Missade den lilla detaljen att det var studenttider vilket innebär trafikkaos i stan. Lägg därtill en olycka på E6:an i norrgående som gjorde att det var timslånga köer. Gjorde ett försök att ta mig hem bakvägen via Torslanda istället. Gick sådär. En sträcka som i normala fall tar en knapp timme, tog i går närmare tre... Idag ska jag in till Göteborg igen för ett planeringsmöte med en annan kund men då ska jag inte hem direkt. Ska gå på Konserthuset och lyssna på vacker musik tillsammans med min dotter och min kusin. Ska bli riktigt, riktigt trevligt!

Nu ska jag arbeta! Sedan duscha. Sedan åka. Ska försöka hinna titta in till ridsportaffären i Kungälv också. Vi måste ha en dressyrsadel. Så det så.

//

RSS 2.0