Avslöjande speglar

Jag har ridit lektion i kväll. På lektionshäst eftersom Nettan varit en aning indisponibel den här veckan. Hon är visserligen okej igen men det kändes inte schysst att ta med henne till ett hårt pass så här alldeles i början av igångsättningen. Så därför fick det bli lilla Queenie idag.

Det är alltid lite knepigt att sätta sig på något annat än den häst man "alltid" rider annars, men jag tyckte nog att vi fick ordning på saker och ting ganska bra. Fick några plus och beröm från Herr J och var rätt så nöjd med mig själv. Tills jag lyfte blicken och skådade in i ridhusspeglarna... VEM var det som kom dallrande emot mig?! Det kunde väl aldrig vara JAG!? Jo tyvärr.

Nu slutar jag äta helt och hållet. Ska enbart hålla mig till salladsblad och vatten. Amen.

//
PS: Bokslut och deklaration för makens firma är nu postat. HALLELULJA!!! Läs även andra bloggares åsikter om speglar, häst, rida, banta

Texten har krympt!

Vår TV i sovrummet är inte så stor. Fråga mig inte om tum men speciellt stor är den iallafall inte. Detta har aldrig stört mig. Förrän på senare tid. Jag tycker att textade TV-program har blivit en aning svåra att ta till sig. Textremsorna har liksom krympt och om inte volymen är ordentligt påskruvad, så kan jag ju inte höra vad de säger heller.

Vi har en altandörr i vårt sovrum som ofta står på glänt. Min teori är att luftfuktigheten i rummet höjs kraftigt på grund av detta och att det påverkar textremsorna på TV:n. (Jag är också övertygad om att det är denna luftfuktighet som gör att kläderna i mina garderober krymper, men det är en helt annan historia.)

Maken hävdar att lässvårigheterna beror på min försvagade syn.
- Du börjar få ålderskrämpor! säger han tufft och kisar mot TV-rutan där borta på väggen mitt emot sängen, för att åtminstone få en glimt av nyheterna.

Vi är nu på gång att köpa en ny TV till sovrummet och den här gången ska vi ha en som inte påverkas av luftfuktighet. Räcker en 40-tummare tro?

//

Läs även andra bloggares åsikter om TV, ålderskrämpor, synsvag

Siffror + jag = inget bra

Har just slagits med makens bokföring. Bokföringen vann. Tyvärr. Har fått kalla in extra förstärkning i form av SIE-filer och rådgivning. Det innebär att bokföringseländet och bokslutshelvetet inte blir klart ikväll. Heller. Siffror och Anna är ingen bra kombination.

Nu ger jag upp.

//
Läs även andra bloggares åsikter om bokföring, deklaration, bokslut

Revansch

Någon mer än jag som blir lycklig i hela hjärtat av att se detta?

http://www.youtube.com/watch?v=luRmM1J1sfg

//
Läs även andra bloggares åsikter om Britains Got Talent, Susan Boyle, sång

"Någon som sett Anna?" - Hon jobbar!

Det är mycket jobb nu. Men det är roligt jobb så då går det ju an. Det innebär dock att jag blir en dåååålig bloggare. Sorry.

I lördags var det dags för tävling igen. Vi var på Skaftö Ridklubbs lokala dressyrtävling för häst och det gick alldeles åt skogen. Helt och hållet dålig planering från vår sida. Hur ska man kunna prestera utan ordentlig framridning liksom? Stackars Nettan och Jennie gjorde så gott de kunde men domarens protokoll från båda klasserna (LC:1 och LB:0) var obönhörligen skitdåliga. Med all rätt, fast jag måste ändå säga att de fick onödigt dåligt betalt, åtminstone för den andra ritten. Ökningarna var klockrena men blev knappt godkända. Nåväl. Vi skrattade åt eländet, hade en skön dag i solen och tar nya tag om två veckor.


På väg mot framridningen. Emilia från Orust Ridklubb 
på Ascot och Jennie på Nettan.

Ett litet problem har smugit upp på vår hästhimmel. Nettan är ömfotad på gränsen till halt. Hovslagaren kommer på fredag och ska ta en titt och sätta på sulor fram. Måtte det räcka med det så att det inte är något allvarligare än så. JAG VILL INTE HA EN HALT HÄST I SOMMAR OCKSÅ!!!!! Det hade vi nog av i sensomras.

Idag har jag varit fotomodell. Jag och Nettan. Usch så läskigt. Kan inte säga exakt vad det handlade om ännu men resultatet kommer så småning om i RIDSPORT. Jag fotar ofta i mitt jobb och skrattar rått åt alla som åmar sig och inte vill vara med på bild. Jag ska genast sluta med det och bli en mer förstående fotograf...

//

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Man ska sikta mot stjärnorna

Jag var på plats i Scandinavium i februari och såg Jan Brink och Briar och deras sista tävling tillsammans i Sverige. Scandinavium formligen kokade och på läktarna betedde sig folk väldigt ickesvenskt och strängeligen förbjudet genom att ställa sig och applådera i takt mot slutet av programmet. Jag stod själv där och bara njöt med tårar i ögonen, lättrörd som man är. På banan red Jan Brink med ett saligt leende och såg bara sådär heligt skitlycklig ut. Sån´t går jag igång på.

Nu pågår WC-finalen i LasVegas och ekipaget är på plats, liksom Minna Telde och hennes Don Charly. Jag håller alla tummar och tår jag kan.

Här är Brink och Briars ritt i Scandinavium.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Underredsbehandling någon?

I morgon ska jag på kontroll av det undre livet. När man passerat 40-strecket ska detta tydligen göras enligt någon slags regelbunden plan som jag inte har riktigt koll på. Men visst är det bra att få veta att man faktiskt mår så bra som man tror  att man gör - även där? Men inte 17 blir besöket på Mödravårdscentralen skojjigare för det.

Tack och lov har jag en underbar barnmorska som hängt med sedan jag väntade den numera 17-åriga Jennie. Trevligt med ett bekant ansikte mellan knäna. Mina knän alltså. Det är inte barnmorskan som har sitt ansikte mellan knäna för hur skulle det se ut?

Nu går jag och sover. Natti natti.

//

Läs även andra bloggares åsikter om underredsbehandling, mödravårdscentral, barnmorska

Stolt mor och hästägare

Kort rapport från trött dubbelarbetande mor och egenföretagare:

Det har varit en härlig påsk, trots avsaknaden av påskpynt. Soligt väder, lite jobb, mycket häst och till och med lite trädgårdspetande mellan varven. Inte klokt vad man hinner med ibland.

På påskdagens tidiga kvällning tog vi in en fruktansvärt lerig häst från hagen och ägnade en god stund åt att skölja av leran, skura med såpa och fläta och knoppa man. Ty på annandagen bar det av till dressyrtävling på Clareberegs Ridklubb. Och det gick KANONBRA! Andraplacering i LC:1 (68,89%) och en delad niondeplats i LC:2 (62,14%). Himlans roligt! Och jag blev alldeles tårögd och gråtmild och ville ta hela världen i famn... Pinsamt, tyckte både dotter och hästskötaren Johanna.

 
Efter avslutad första ritt som gav en 2:a placering.            

I övrigt är det jobb, jobb, jobb och åter jobb som gäller. Man ska ju vara glad att man har att göra i dessa kristider men det där ordet "lagom" hade ju suttit fint känner jag. =)

Kram på er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bara en äggvärmare

Solen skiner, det är massor med plusgrader ute och jag borde skriva klart min artikel istället för att blogga, så att jag kan komma ut i det härliga vädret. Carlssons påsk är full av aktiviteter i år. Roliga sådana och det tackar vi för. Vad Carlssons påsk däremot inte är fullt av är påskdekorationer. Årets enda påskpynt består av en äggvärmare i filt som sonen kom hem med från fritids i onsdags. Övrigt påskpynt har jag tydligen lyckats gömma riktigt bra, för jag hittar det inte! Har letat överallt, till och med kikat upp på vinden men fjädrar, hönor och kycklingar är puts väck. Och inte har jag hunnit städa heller.

Men vet ni vad? Det har faktiskt blivit påsk ändå!

GLAD PÅSK på er!

Läs även andra bloggares åsikter om påsk, äggvärmare, påskpynt

Nyklippta

Idag gjorde vi ett massbesök hos frissan Malin i Svanesund. Jag och båda barnen styrde kosan mot saxarnas Mecka och kom hem med nya, fräscha frisyrer. Tänk vad en bra hårklippning kan göra för välbefinnandet! Nicke är speciellt nöjd med den färg Malin sprayade uppe på hans hjässa.

- Snyggt rött hår!

Nu vill han helst inte tvätta sig i ansiktet och - viket gud förbjude! - tvätta håret på hela påsken. Vi får väl se hur det blir med den saken.

//
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommunikation är enkelt!

Först var rumsgrannen sjuk, sedan blev hon frisk och sedan bröt hon foten. Tänk så mycket en enkel dörrskylt kan säga! Kommunikation behöver inte vara svårt!
Läs även andra bloggares åsikter om kommunikation

Jag - en trädgårdsmästare?

Denna helg har gått i flitens tecken med städning både inne och ute. I dag gick jag glad i hågen ut bland grässtrån och mossa - mest mossa om sanningen ska fram - och krafsade lite i rabatterna, städade bort skräp som plötsligt låg på gräsmatta och i buskage. Nöjd gav jag mig i kast med rabatterna utefter gången upp till huset och där någonstans i höjd med den sjunde ölandstoken från vänster, tappade jag sugen. Vårt hem ligger på en höjd med ett tiotal gamla stora ekar som liksom står i givakt runt garageuppfarten. Ekar har den fula ovanan att släppa ifrån sig löv. Många löv. VÄLDIGT många löv. Eklöv har fler fula ovanor. De förmultnar inte heller. De liksom lägger sig i drivor och bara ser skräpiga ut. De fastnar i all växtlighet och packar sig på hög och brer ut sig åt alla håll och kanter. Ser inte alls prydligt ut.

Jag rafsade lite snabbt ihop det värsta, tömde skottkärran för sista gången och gick in och drack kaffe istället. Det är väl tur att jag inte valde att bli trädgårdsmästare...

//

Läs även andra bloggares åsikter om trädgård, trädgårdsmästare

Mäns simultankapacitet

- Mamma, varför står det hårfärg i skafferiet?!

En mycket bra fråga min dotter.

Men det var maken som packade upp gårdagens shoppingpåse.
Inte jag.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Aj aj aj. Nu får det räcka.

Jag är hemskt ledsen, kärra bloggläsare, men eftersom resten av familjen inte orkar med mitt gnällande längre så är jag tvungen att gny lite här på bloggen istället. Minnesgoda läsare vet att jag drabbades av nackspärr för en dryg vecka sedan. Inget roligt alls. Det blev bättre över helgen men slog till igen i måndags fast lite längre ner. Varje gång jag sätter ner höger fot i backen känns det som om någon kör en kniv mellan skulderbladen på mig. Hur länge orkar man gå så?!

Igår fick jag nog och slog upp närmsta naprapat på eniro.se. Eftersom jag numera är en hårt arbetande projektanställd människa som dessutom just då befann mig på min arbetsplats, dvs på Tjörn, kände jag att tiden inte räckte till för ett besök hos min vanliga kotknackare, Din Naprapat Marie-Louise i Stenungsund. Synd, för henne litar jag på i alla väder och har gjort i flera år. Jag ringer henne med ojämna mellanrum och hon har alltid lyckats få ordning på min lekamen. Denna gång var jag dock tvungen att hitta någon på närmre håll. Och 500 meter från kommunhuset i Skärhamn får man nog ändå tycka är väldigt nära när man själv befinner sig inne i kommunhuset... 

Ingen skugga ska falla över denne tystlåtne och något stressade Tjörnbo. Han var säkert duktig men inte var han som min Marie-Louise inte! Dessutom kastade han sig över mig med läskiga ackupunkturnålar!

- Ajdå, jag har aldrig fått ackupunk....

Ooops, så satt första nålen över skuldran någonstans. Så kan det gå när man klär av sig halvnäck inför främmande karlar! Man vet aldrig vad som väntar!

Låsningen är kvar, värre än tidigare. Maken hävdar att mitt förvärrade tillstånd kan bero på att jag igår stoppade i mig en näve med värktabletter och tog hästen med på en timmes träning för instruktör. Kan det vara möjligt?!

Maken har nu ägnat en god stund åt masserande av äkta hälfts skulderparti och ta mej sjuttsingen om det inte känns lite bättre. Samme make menade att om jag vände mig om åt andra hållet, dvs med framsidan uppåt, så skulle säkert massagen göra ännu större nytta. HA! Som om inte jag vet vad som kan hända om man klär av sig halvnaken inför karlar!

//
Läs även andra bloggares åsikter om nackspärr, naprapat, massage, naken

Lite för tidig...

Nu ska jag berätta vad som händer om man vaknar klockan fyra på morgonen och börjar fundera på:

1. Attan. Vi glömde fylla på vatten till hästarna igår kväll. Måste fixa i morgon bitti.
2. Just det. Ligger mycket grejer som ska in på ridkubben hemsida. Får jag inte glömma.
3. Undrar om jag fick med mig allt från Tjörn igår? Måste ju fixa det jag inte hann i går eftermiddag...
4. Shit! Jag har glömt betala bensinräkningarna! (Vådan av att de läggs på "annan plats".)
5. Aj, vad ont jag har i nacken. Undrar var stödkragen är...?

Klockan 04.20 gick jag upp, slog på datorn och satte mig och jobbade. Vet ni hur man känner sig nu, ungefär klockan 9? Jo man är SKITTRÖTT!!! Hur dum får man vara egentligen??? Nu ska jag dricka en stor balja med kaffe och sedan ta en promenad bort till stallet för att fylla på det där vattnet. Ridklubbens hemsida är redan uppdaterad, bensinräkningarna är betalda och jag har koll på läget inför resten av dagen.

Ikväll är det ridklubben som gäller och i natt SKA JAG SOVA!!!!

God morgon!

//
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0