Hurra! Lönedag!!

Som egen företagare är man inte bortskämd med att det kommer in pengar på ens konto "bara så där". Men det gör det ju nu, under en kortare period, för mig. Tack vare mitt projekt på grannön. Idag landade det en skojjigt stor summa pengar på mitt konto. HURRA!! Oj oj oj vad mycket jag vill handla! Men först ska det visst betalas bensinräkningar, telefonräkningar, en läskigt stor försäkringsfaktura, underskottet på checkkrediten, några ridlektioner, stallhyran, ett dressyrläger och så skulle vi visst äta den här månaden också... Ja ja. Jag kan väl handla kläder till mig själv ett annat år...

//

Läs även andra bloggares åsikter om lön

När livet stannar upp

Ibland inträffar det något som får livet att stanna upp. Man omvärderar sitt liv och ser på sin familj och sin omgivning med andra ögon. Det må så vara att Carlssons kanske inte alltid är så välorganiserade, så välstädade och alltid når upp till stjärnorna i sina ambitioner (ofta stannar det i knähöjd), men vi har det bra. Så oändligt bra. Jag är så tacksam för det.

Alla har det inte så. Kram till er.

Läs även andra bloggares åsikter om livet, omvärdering

Nästan som Lulu, Rappne och Timell

Med en tumme som sitter mitt i handen när det gäller trädgårdsbestyr måste jag säga att jag lyckades få till det ganska bra igår. Kolla vad som numera står på trädgårdsbordet på Carlssons altan:Nästan som Lulu, Rappne och Timell i Äntligen Hemma. Om jag får säga det själv alltså. Eller som dottern sa i morse när hon tittade ut genom fönstret: "Oj då. Här är det någon som jobbat sig ser jag!"

//

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tillbaka i nuet

I tisdags lämnades storprojektet på tryck och jag kan pusta ut. Kanske kan jag bli en bättre bloggare nu? Vi får hoppas det. Jag har faktiskt saknat min lilla bloggstund men det har varit svårt att finna tiden. Jag lovar härmed att skärpa mig. Amen.

Idag har det varit en bra dag. Släppte ut hästar i morse (Ja, vi har fortfarande tre stycken inne på natten. Tävlingspållar får inte käka för mycket gräs och gamla pållar ska inte bli kalla om rumpan. Så det så.) åkte hem och åt frukost, vilket smakade ljuvligt eftersom hela familjen legat i magsjuka sedan i söndags men från och med idag betraktar oss som friska. Åkte sedan tillbaka till stallet och tog en go ridtur i skogen, klättrade över stock och sten och avslutade med lite finlir i paddocken med solen gassande på hjälmen. Underbart. Sedan skulle jag egentligen jobba lite, men det struntade jag faktiskt i. Jag drabbades av någon synnerligen sällsynt "jag måste röja i trädgården-bacill" så jag skyndade mig att utnyttja detta innan anfallet gick över. Resultatet är en nyklippt gräsmatta - BÅDE bak- och framsida inklusive slänter!!! - elva nedklippta ölandstokar, kantklippta rabatter (nåja, inte riktigt alla men nästan) rensade gångar och städad garageuppfart. Hann dessutom fixa till lite på altanen med blommor och blader.

Nu ska jag ta ett tag i rena tvätt-högen och hälla upp ett glas rött. Det är gott att leva!

/Anna
Läs även andra bloggares åsikter om häst, trädgård, ölandstok

Allt blev plötsligt så tydligt!

Vaknade i morse, klev upp och satte glasögonen på näsan. Väldigt så konstig världen tedde sig helt plötsligt.

- Öööhhh, jag känner mig lite underlig. Liksom full faktiskt...

Efter att ha rannsakat mitt minne kom jag fram till att jag INTE varit på fest kvällen innan. Känslan av lätt onykterhet måste bero på något annat.

- Du kanske har sovit väldigt hårt i natt? försökte maken.

Naturligtvis. Så var det nog. Åt min frukost och försökte titta på morgonTV. Försökte alltså. Tog av mig glasögonen för att se om det möjligen var så att de fått sig en knäck eller om det helt enkelt var gräsligt skitiga. Döm om min förvåning när jag plötsligt såg hela vardagsrummet helt tydligt och klart. Fast att jag inte ens hade glasögonen på mig.

- Knepigt.... Kan det möjligen vara så att...

Jag kände efter. Jo. Så var det. Kvar i ögonen sedan igår kväll satt mina kontaktlinser... Att köra med dubbla synhjälpmedel gör inte att man ser dubbelt så bra. Möjligen bara dubbelt.

//

Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0