Getingar

Det är gott om getingar i år. Synd bara att alla ska samlas runt just mig. I går blev jag stungen i rumpvecket under skinkan. Gjorde ont som attan. Maken menar på fullt allvar att det var ett straff för att jag valde att åka till stranden istället för att vara hemma och måla hus. I 30 graders värme???!!!! Nej tack, jag tror inte det. Föredrar en sandig strand med 25 grader i vattnet. Och så getingarna då...


Varför smular inte mammas pelargoner?

Gjorde en intressant iakttagelse idag. Var hos mina föräldrar och vattnade blommor och kollade post eftersom de flytt västkusten ett par, tre veckor med sin husvagn. Konstaterade att mamma antagligen städat innan hon åkte hemifrån. Golven glänste och inte ett dammkorn så långt ögat nådde. Jag konstaterade också att hennes pelargoner ser pigga och friska ut och inte har en enda torr och smulig blomma. Hur är detta möjligt?? Mina egna hinner jag knappt vattna innan de torkar och ser dammiga ut.

//

Vilda djur. På riktigt.

Gåta: "Vad blir det om man packar in fem personer i en bil utan klimatanläggning och åker till Kolmården sommarens hetaste dagar?" Svar: "Förbenat svettigt!!"

Hängde husvagnen på kroken igen och drog iväg till Kolmården med barnen och extradottern Lojsan. (Dotterns bästis alltså.Hon har liksom funnits med i bilden sedan lågstadiet så hon ingår i familjen. Hon är dessutom den som bestämde att destinationen skulle bli Kolmården. Och på så vis fick vi med dottern också vilket annars hade varit tvärstopp. Alltså blev det Kolmården tillsammans med Lojsan!) Vi åkte i torsdags när termometern visade omkring 27 grader. En aaaning varmt och svettigt. I kolmården var det också varmt men det fläktade en aning och vi fick ett par härliga dagar med de vilda djuren, delfinuppvisning (Fantastiskt!), elefanter, kamelridning, grodor, rockor, lösspringande småapor och safari. Det sistnämnda en synnerligen svettig historia eftersom man inte får ha rutorna nedvevade när man kör genom en safaripark. Iallafall inte om man inte vill ha besök inne i bilen av ett lejon, en giraff eller en nyfiken struts. Och det vill man inte!

I morse väckte jag mina medresenärer klockan 06.00 och jag var INTE poppis. Å andra sidan kom vi iväg från campingen innan hettan satte in allt för mycket och hemresan gick mycket smidigare. Väl hemma kunde vi vrida ur våra kläder. Svettigt var bara förnamnet. Vi kastade in lite grejjer i hallen och åkte genast och badade. Underbart!

Egentligen är det inte klokt. Varför ger man sig iväg på desa projekt när det alltid är lika skänt att komma hem igen? =)


Resultat a la shopping in Falsterbo

Har fått frågan om min ösnskelista från tidigare i förra veckan, slog in där på Falsterbo. Mjaeee, kanske inte riktigt. Vi hade hyfsat bra väder och fick mest sol på oss men även lite regn. Det gick skitbra att köra husvagn och att få den på plats på campingen. Shoppingen inskränkte sig till en flughuva till hästen och en tävlingstopp till dottern, ett kedjegrimskaft och reservgunmmisnoddar och läderplattor till stigbyglarna. Det fanns naturligtvis massor med saker man gärna skulle ha plockat med sig hem, men eftersom den stora plånboken lyser med sin frånvaro just nu, fick det liksom vara.

Idag ska jag roa mig med lite husmålning och den sista röjningen i sonens rum. Kanske en ridtur med den ena av mina Kicki-kompisar. Och så är det Morden i Midsomer i kväll. En härlig tisdag alltså. =)

//

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Bodil:

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1 Tvätta
2 Rida
3 Flytta hästar och fylla på vatten i ny hage
4 Jobba en liiiiten stund (mail, bildtext och bokpackning)
5 Allmän röjning av hem

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Livskris. 1998 var ett riktigt skitår för mig så det har jag förträngt. =(

Vilka platser har du bott på?
Torshälla, Åkarp mellan Lund och Malmö, Kalmar, Uddevalla, Henån, Ellös, Stenungsund och Svanvik. Är nu tillbaka i Ellös igen.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Lösa lånen
2. Köpa marken runt vår tomt
3. Bygga stall
4. Investera och ge barnen
5. Resa

Jag bollar utmaningen vidare till följande personer:
1. Ing-Britt på http://dromochvision.blogspot.com/
2. Mia på http://ordochbild.blogg.se/
3. Rosen på http://rosens-ideer.blogspot.com/
4. Zäta på http://blogg.zettervall.se/

Gör så här:
1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


"Vaddå??! Om vi säljer öl??! Vad sa du - öronproppar!!!?"

- Säljer ni öronproppar?
- Va?
- Öronproppar?
- Om vi säljer öl? Nä, vi har bara chips och sån´t.
- Inga öronproppar då?
- ÖRONPROPPAR?!!! Nä, det säljer vi verkligen inte. (Asgarv)


Tre kvinnor i sina bästa år tuffade ner till Falsterbo med husvagnen. Dragande och uppställning, backning mellan träd och kullar och uppställda tält samt felkörning på MYCKET smal väg med backning runt hörn bland medtrafikanter gick för övrigt utmärkt, tackar som frågar.

Blev insorterade på tävlingsplatsens egen campingplats. Det var vi och femtusen ungdomar. Party- och öltält med fest till klockan 03 på morgonen. Lera. Bajjamajjor. Skitiga duschar. El som kom och gick. Vi hade kort sagt hamnat på Roskilde light! Men vi har haft kul! Nu är vi tillbaka hemma igen med massor med inspiration. Stackars häst. Hon kommer att få det jobbigt ett tag framöver! =)


Kicki x 2 inväntar dressyren tillsammans med kaffe och "äsch".


Det var ingen som ville ta bilder på mig så jag försökte fota själv. Det gick väl så där... =)



"Åh mamma, du e bäst!"

Han är så lättflörtad, den lille sonen. Såg en säng på Blocket i natt (ja, jag vet att man inte ska sitta och surfa på nätterna...)  som är precis en sådan som vi letat efter. Det är en IKEA-säng som inte görs längre så vi hade väl i princip gett upp. Två minuter senare dyker det även upp en bokhylla med en överdel i vitrin som han så hett önskar sig (att ställa finbilarna i). I morse ringde jag och nu har vi hallen full av möbeldelar.
- Åh mamma, du är bäst som har ordnat detta till mig!"
Nicke skiner som en sol och sitter i sitt rum och STÄDAR!! Snacka om lättflörtad! =)

Bra pris blev det också. I princip ett nytt rum till sonen för tusen spänn. Helt OK för en mager plånbok.


Önskelista inför Falsterbo

På fredag styr vi husvagnen mot Falsterbo Horse Show och finalhelgen. "Vi" är i detta fallet jag själv och tre tjejkompisar och det ska bli jätteroligt. En detalj i sammanhanget är att jag aldrig kört husvagn längre än från vinteridet och hem, dvs en sträcka på ca 4 kilometer. Det är liiiite längre till Falsterbo, typ sådär en 30 mil... Men det ska nog lösa sig. Jag kör ju runt med en hästtransport titt som tätt och det är boggie på den med. Hur stor skillnad kan det vara?! (Typ 6 meter i längd, säger maken och ser lite stressad ut...)

Såg i en annan blogg där bloggaren hade listat sin önskelista inför Falsterbo och den parallella hästmässan som pågår. Där stod femtioelva käcka bra-att-ha-saker och jag blev lite inspirerad. Min lista omfattar dock inga prylar:

1. BRA VÄDER!!!! Åtminstone på lördagen. Snälla någon, ordna det!!
2. Inte för mycket vind på vägen dit och hem. (Jobbigt att köra husvagnsekipage då.)
3. En VANSINNIGT enkel plats på campingen av modellen "drive through", så jag slipper backa och snurra i onödan.

Det räcker för mig. Om jag sedan springer på en gratis dressyrsadel, ett par gratis shortchaps, ett par nya - gratis! - ridskor och kanske några nya snygga - och gratis! - ridbyxor, så gör det ju inget förstås... =)

 
(Bildkälla: www.falsterbohorseshow.com)


Semester

Åh, så härligt!! Idag sov hela familjen till nio. Nästan hela iallafall. Maken var uppe vid sjusnåret och surra runt men vi andra mer normalt funtade låg kvar och drog oss till nio. Härligt. Det är skönt med semester! Och vädret passar mig utmärkt. Soligt men blåsigt och inte hundra bra. Då kan man med gott samvete göra annat än att vara på stranden. Man kan till exempel se till sin halta häst och ta bort den sjukhage som hon sprängde igår. Eller snarare hoppade över. Eller möjligen rullade under... =) Hon gillar INTE att stå själv i en liten hage och titta på kompisen på andra sidan staketet. Gav upp igår och lät henne gå kvar med kompisen istället. Det blir nog lugnast för onda benet iallafall. Å andra sidan verkar det onda benet må bra nu så den där extra dagen i vila "för säkerhets skull" som vi skulle ha igår och idag, kanske inte ens behövdes. Vi får hoppas på det.

Stallpyssel, hemmapyssel och kvällsgrillning med kusinsysslingen och farmor står på schemat idag. Och så kom det lite böcker som jag borde packa och skicka. Så lite arbete blir det trots semester.

Ha en go dag!

//


Kudd-lur

Vår katt Siri hittade sin absoluta favoritplats för en middagslur. Mattes kudde. Att denna bild är tagen på eftermiddagen tycker jag att vi - med tanke på den obäddade sängen - glömmer bort... =)


Så mysigt

Var hos en av mina Kicki-vänner igår. Hon hade samlat alla som hjälpt till i jakten på den nya hästen som numera står på bekvämt klappningsavstånd i hagen. Vi blev bjudna på god mat och satt länge i kvällssolen och pratade hästar och livet. En mysig kväll i gott sällskap.

Vi kom fram till att vi nog skulle fortsätta leta hästar för det här var ju jättetrevligt! Folk som man visserligen känner lite grann men i helt andra sammanhang, som träffas över ett gemensamt intresse. Prova det!

"Jag tar den sena bussen hem!"

Jaha. Nu är den tiden över då man stoppade om sina ungar i sina sängar före midnatt. Bara att konstatera. Och det är väl kanske som det ska vara, åtminstone med 16-åringen, som ikväll skulle ta en hyfsat tidig buss hem från Liseberg men som just ringde och sa att hon precis satt sig på bussen. I Göteborg. Hon är alltså hemma om en och en halv timme. Det är jobbig för mamma. Jag har nämligen lite svårt att somna ordentligt innan hon kommit hem. Kan ju bli en jobbig ovana. Lider redan av sömnbrist. =)


(Bild lånad från www.arbetsmiljoverket.se)

Barnlös

Dottern är på Liseberg och kommer hem mitt i natten. Sonen är avlämnad hos mormor och morfar på kollo ett par dagar. Maken och jag är allså själva. Vi är barnlösa i flera timmar i sträck! Vad gör maken då? Jo, ringer sin morbror traktorexperten (60+) som kommer farande i en rasande fart. Så gick det med den mysiga hemmakvällen för vuxna... =(


Sov gott Inger

Vi har mest träffats i samband med flyttstädningar. Tillsammans har vi legat på golv och skurat lister, dammat väggar och torkat ur skåp. Vi har skrattat och vi har talat allvar och vi har druckit vin. Med cider i, givetvis. För så ska vin drickas; det tyckte vi båda.
- Men herregud, man kan väl inte blanda cider i vinet!?
- Jodå, det går så bra. Det blir mer lättdrucket då.

Och där någonstans fann vi varandra.

Inger och jag har även träffats utan dammtrasor och skurhinkar. Huvudsakligen i samband med kalas, hos våra vänner, det vill säga Ingers son och svärdotter med familj. Alltid lika glad, alltid lika rak och alltid lika varm. Man blev glad av att träffa Inger. Och även om vi egentligen inte hann träffas så många gånger så tyckte jag väldigt mycket om henne. Hon träffade en del av mitt hjärta som ganska få människor gör. Jag kände mig hemma.

Varför ska sjukdom och en på tok för tidig död drabba en så levnadsglad människa? Det känns så orättvist.

Hon sitter på sitt moln och håller ett öga på de sina. Det är jag övertygad om.

Sov gott Inger.

//

Retur

Det fick bli en retur av den efterlängtade sadeln. Den var för liten för min breda rumpa. Eländes elände. Annars var den underbar att sitta i. Sadeln alltså, inte min rumpa. =) Sadeljakten fortsätter således.

Solen skiner och jag har dåligt samvete för att jag inte är ute i det vackra vädret. Det är dessutom min födelsedag idag och jag borde verkligen kunna stänga av datorn en stund kan man tycka. Men nej då. Istället sitter jag och försöker komma ikapp med ett jobb som uppdragsgivaren tror redan är klart... =(

Fokusering har blivit ett problem!

Den har kommit!

Efter en viss väntan - och längtan - har nu den nya dressyrsadeln (ni vet den där som jag inte har råd med) kommit. Den är på öppet köp några dagar så nu måste vi prova direkt. Nu råkar ju hästen stå på ridklubben den här veckan men det får bli en extra utflykt dit idag. Spännande!


Träningsvärk

OK. Nu vet jag säkert att jag har följande kroppsdelar:
1. Utsidor på vader.
2. Insida lår.
3. ljumskar.
4. Mage (typ 3:e bilringen nedifrån känns mest)
5. Övre del av rygg
6. Nedre del av rygg.
7. Skuldror
8. Överarmar

Dag 2 på min och Nettans dressyrkurs inföll igår och även om jag fortfarande inte är någon dressyrstjärna så gick det mycket bättre igår. Planerar samma lyft till ikväll. =)

//


Jag är sådär lite lagom kass

Jag är kass men inte urkass. Mina kunskaper räcker en bit iallafall och jag nöjer mig för stunden.

Var på dressyrkurs igårkväll med Nettan. Kursen fortsätter ikväll och i morgonkväll och på torsdag kommer jag antagligen att vara kroppsligen handikappad. Min kropp är inte van vid dessa påfrestningar. Jag brukar lufsa runt i skogen och ta något pass i paddocken här hemma, inte slita som en galning HELA TIDEN!! När det blir jobbigt på hemmaplan brukar jag sakta av, hämta andan och börja om. Det gjorde vi inte igår. Men det var roligt och jag konstaterar att jag visserligen har en bra bit kvar upp till toppryttarna i gruppen, men jag är iallafall inte urkass.

- Mer energi!!!! vrålade Janne ideligen åt mig och Nettan.
- Jomenvisst, tänkte jag och försökte så gott jag kunde och mer än så kan man faktiskt inte göra. Det är roligt att göra något utöver det vanliga varadagslunken med sin häst. Och jag har blivit taggad. Ikväll ska det bli riktigt roligt och nog sjutton ska han få se ENERGI!

Tänker avundsjukt på Jennie som sitter så fint på Nettan och jobbar henne i nedsutten samlad trav utan att ens bli svettig. Jag flåsade som en blåsbälg efter tio minuter och efter en halvtimme såg jag ut som om det var sollampor i manegetaket. Knallröd.
- En bra grundkondition är en förutsättning för att bli en bra ryttare, mässade Janne.

Jaja. Jag ska börja promenera eller nå´t.

Jennie var och tävlade på Tjörns Ridklubb i lördags med Nettan. En Lätt C:1 som gick hyfsat. Ett litet missförstånd på ett ställe men annars riktigt bra. Delad 16:e plats av 37 starter. Klart godkänt! Om det bara fanns något dressyrprogram där man fick lov att rida lätt i traven hela tiden hade jag ställt upp direkt! =) 

 
Lätt C:1. Full koncentration.                                                           Jennie o Nettan delar på en macka

   
 Min vackra häst! =)                                        Dagens groom; maken o fadern.

RSS 2.0