Filmstjärnan - del II

Nu har jag varit och ridit. Himlans vad bra det gick! SÅÅÅÅ synd att ingen filmade mig idag istället. Tänkte på min överkropp och höll mina händer så stilla som det gick, och VIPS så fick vi ordning på både form och balans hos både mig och hästen tror jag. Och jag satt ned i traven HELA TIDEN!!!

Det är möjligt att det vid en filmning inte alls ser så trevligt ut som det kändes men det skiter jag i; Dagens ridpass ska jag gotta mig åt lääänge. Eller åtminstone till lektionen på onsdag när jag väl lär bli nedtagen på jorden igen... =)

//
ridning

Filmstjärna till häst?

Visserligen är jag ganska medveten om mina fel och brister men att se dem svart på vitt är jobbigt. Någonstans längst innerst inne hade jag en bild av hur mitt ryttar-jag ser ut; en lätt överviktig kvinna i sina bästa år, sittande rak och följsam i balans i sadeln. Mer energi önskvärt men annars hyfsat. Ack nej, så är inte fallet. Tyvärr måste jag säga. Jennie filmade mig när jag red i lördags. Trodde först att hon filmat någon annan, men tyvärr... På filmen ser jag en heffaklump, lätt framåtböjd med viftande händer och lätt i rumpan, i allt annat än balans mer än möjligen några korta sekunder här och där. Hjälp, är det detta mina vänner och ridlärare har tvingats se genom åren?? Hjälp. Jag säger bara det. Hjälp. // Läs även andra bloggares åsikter om filmstjärna, ridning, häst

I böckernas värld

I morgon försvinner jag in i böckernas värld för en dag. Det är dags för det traditionella besöket på bokmässan i Göteborg. Här hittar ni mig i morgon! I vanliga fall brukar jag mest flanera bland montrarna, njutningsfullt bläddra i de vackra böckerna och lite så där på måfå hitta böcker att ta med hem. Spontanköper ganska mycket om jag ska vara ärlig. i år ska jag se till att komma hem med åtminstone två böcker till mig själv:

1. Maragreta Winbergs nyutkomna bok om sitt liv i politiken.
2. Kratz bok om Reinfeldt - ensamvargen.

Jag är inte speciellt politiskt intresserad men fru Winberg har jag alltid gillat och herr Reinfeldt kanske har en del hemligheter att avslöja, vad vet jag? Vi ses bland böckerna!

// Läs även andra bloggares åsikter om böcker, bokmässan, Winberg, Reinfeldt

Hoppryttare på nolltid?

Läser på Tidningen RIDSPORTs webb att träningarna inför kändishoppningen i Globen är i full gång. Lena Bredberg, heter tränaren som enligt skribenten "ska göra hoppryttare av gänget på några veckor". Jag vill också ha en Lena som kan göra mig till hoppryttare! Sedan flera år tillbaka avstår jag att hoppa. Tycker ibland att bommar på marken kan kännas för högt. Och det är tråkigt! Man blir begärnsad. Jag minns hur roligt det var att hoppa diken, stockar och gärdsgårdar förr. Skulle vilja våga igen. Så snälla någon; Anmäl mig till kändishoppningen i Globen nästa år så att jag också kan få bli hoppryttare på ett kick. Att jag inte är speciellt känd spelar ingen roll. Jag kan väl få vara Joker? Eller var det i Melodifestivalen de hade sådana kanske...?

Nåväl, är det bara det som det hänger på så kan jag väl sjunga en snutt sittandes i sadeln. Fast å andra sidan har jag inga tävlingsnerver så kanske inte Globen är det mest lämpliga för en come back i hoppeliten...

// Läs även andra bloggares åsikter om Tidningen Ridsport, ridsport, hoppning, melodifestival

Morgonstund har dimmor i hagarna

Hade utsläpp och morgonfodring i morse. Nettan och hennes hagkamrater står fortfarande ute om nätterna (Nettan får pyjamas på sig) men deras haggrannar tävlingsponnyerna står inne sedan läääänge. Det var en oerhört vacker morgon. Och när jag stod och fyllde på vatten kom Nettan fram och gosade med sin varma mule mot min nacke.
- God morgon matte, har du något äpple till mig?

Klart jag hade!

Läs även andra bloggares åsikter om morgonfodring

Och symaskinen står kvar...

Minnesgoda bloggläsare minns kanske att jag städade ut en gammal trampsymaskin ur klädkammaren för väääääldigt länge sedan. Kanske minns man också att den då hamnade - temporärt, jag säger T E M P O R Ä R T!! - och högst tillfälligt på sniskan i hallen, i väntan på att bli nedburen i källaren. Den står kvar kan jag meddela. Man kan ha den till mycket. Exempelvis funkar den bra att hänga jackor på, trava tidningar, lägga nycklar, mobiler, skräp, papperslappar, ridhandskar... You name it!

I helgen har vi haft manligt och armstarkt besök.
- Snälla, kan inte ni bära ner den där eländiga maskinen i källaren inna du åker hem?
- Självklart!

The man has now left the building och gissa vad som står kvar i hallen..? Läs även andra bloggares åsikter om städning, symaskin

Vem f-n vill skära sönder en häst???

Då och då kommer det in rapporter om hästar funna i sina hagar med sönderskurna underliv. Just nu tycks rapporterna dugga extra tätt. En ridskola i Värmland hittade i måndags två hästar med stora sticksår i sina halsar. En shettis i Dalsland har hittats med sticksår. Någon galen pervers människa tar ett vasst föremål och skär med vett och vilja sönder hästarna. Jag finner inte ord. Vem f-n vill skära sönder en häst? På vilket sätt finner man njutning i det? Sjukt, sjukt, sjukt. Jag mår illa av bara tanken.

Tidningen RIDSPORT skriver om detta ofattbara fenomen. Läs HÄR.

//


Runda arkivet

Nu är det kris. Har ägnat en god stund åt att leta efter ett papper som jag tydligen lyckades arkivera i det runda arkivet igår, dvs papperskorgen. Dags att organsiera sig kanske?

//


Thai-massage?

Var och fick massage i går på min ömma rygg. Har varit hos den här tjejen förut och fått en hårdhänt thaimassage som jag nog inte ska prova igen. Jag är för öm och stel för sådana upplevelser. Men en vanlig ryggmassage kanske vore bättre? Hade lite kvar på mitt presentkort från i somras så jag knatade dit igår eftermiddag.Kan meddela att hon körde thaimassage-modellen även på ryggen... Igår kväll kändes min kropp som om den blivit överkörd av ett ånglok och att ångloket siktat speciellt på nacke och axlar. Jädrans vad ont jag hade! Har nästan lika ont i dag och jag undrar vad hon egentligen gjorde? Det positiva är att jag inte har ont i ryggen längre. =)

Läs även andra bloggares åsikter om thaimassage

"Hur naiv får man vara?"

Om man bortser från uttryck som "temporär lösning" så skulle jag - rent akut - kunna tänka mig att prova dessa:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article3317130.ab

Och ja, jag vet. Hur naiv får man vara på en skala? Svar: Fruktansvärt. När nöden är som störst är man som mest desperat. Tyvärr. När vi alla faktiskt vet, någonstans längst innerst inne i våra medvetanden, att det enda som FAKTISKT hjälper är mindre mat och mer motion. Tråkigt men sant.

//

Läs även andra bloggares åsikter om bantning, trosor

Hemma igen

Igår blev det en riktig hästdag modell gamla tider. Ni vet då när man praktiskt taget bodde i stallet hela helgen, med fika och rubbet. Startade på morgonkvisten med att åka till stallet och halma Nettans box. For vidare till andra sidan ön där nämnda häst ju har bott hos min ena Kicki-kompis med familj i tre veckor för att äta upp sig. Ut med pållen på stallbacken, fram med såpan och vattenslangen och hoppsan, hon var visst vit under leran! Kicki plockade in två av sina hästar, min andra Kicki-kompis dök upp med hästtransporten, sin häst och min dotter, och efter en liten stund kom också Malin med sin häst. Styrkan samlad och ut i skogen i två timmar på en skön tur i höstsolen. Vilken dag!

När vi kom tillbaka hade Kickis kära make Micke tänt grillen och stod och vände hamburgare. Här har vi en man som vet hur man får hungriga hästtanter att smälta! Att hovslagaren fick förhinder och aldrig kom gjorde ingenting alls. Mätta och belåtna lastade vi grejer och häst och for hem till vår sida ön igen. Kändes nästan lite vemodigt.

Nu går Nettan med stallets andra två "storhästar". De verkade komma ihåg varandra och ihopsläppet gick löjligt lugnt till. Skönt. Nu får vi bara hoppas att lugnet består på alla plan i stallet...

// Läs även andra bloggares åsikter om hästdag, hamburgare, hovslagare

Dumma, dumma mig

Lärdom från gårdagens jobbinsats:
Om du ska gå och stå på stengolv i sex timmar i sträck ska du inte välja stövletter med klack. Hur sköna och väl ingådda de än är, så finns det betydligt smartare skoval. Jag lovar. Idag är min rygg knäckt, sänkt, kass, risig, öm, död... You name it.

Vad jag gjorde igår? Jag får inte berätta ännu men så snart resultatet finns ute i verkligheten så återkommer jag.

Nu ska jag sätta mig och skriva gårdagens ryggknäckarjobb. Solenj skiner ute från en hög och blå himmel. Men jag - stackars Askungen - får arbeta och gno.

=)


När livet känns tungt i magen

Vissa dagar vill man inte ens gå upp. Vissa dagar vill man bara ligga kvar i sängen, läsa färdigt sin bok, bläddra klart i inredningstidningarna som jag aldrig hinner med. Dricka kaffet i sängen. Dra på sig mysbrallor och raggsockor och bara göra sådant som man har lust med. Idag är det en sådan dag. Men icke sa Nicke. Har ett större jobb inplanerat i Göteborg där jag förväntas infinna mig om några timmar, och eftersom jobbet damp ner på skrivbordet - eller snarare i telefonen - igår eftermiddag, så har jag en hel del research att klara av innan jag ger mig iväg. Det är ett annorlunda och roligt jobb och lite utanför det jag brukar göra så det ska bli roligt när jag väl är på plats. Det är bara nu som jag känner mig lite seg.

Red en sväng på Nettan igår och hon kändes lika seg som jag känner mig idag. Tror vi är lite trötta.

//

Träningsvärk!

Detta är skrämmande. Jag red lektion igår och eftersom Nettan inte är i form riktigt så håller jag mig till ridskolans hästar ett par veckor till. Igår fick jag rida lilla Queenie. En riktigt mysig liten dam och så mjuk och trevlig att rida. Det blev en del nedsutten trav också och jag är stolt över att säga att jag faktiskt satt ner större delen av travpasset ! Duktig flicka! Fast idag har jag träningsvärk i den nedre bilringen... Taskig magmuskulatur typ.

För övrigt skulle jag vilja åka till England nästa sommar och kolla på detta. Annika! Du bor väl kvar i England i sommar? Och hur långt är det från dig till Windsor Castle?? =)

Idag har elleverantören planerat in ett strömavbrott från kl 10.30 till 15.30. Har laddat den bärbara så jag kan skriva ifrån mig lite utan ström men sedan kanske jag är tvungen att göra något annat, städa eller så... Usch.

//


Svåra val

Flytta eller inte, det är frågan. Inom de närmaste dagarna måste vi välja var vi ska ha vår Nettan i höst. Egentligen ett ganska lätt val men jag är inte gjord av pengar. Tyvärr. Måste räkna igen. Och visst är nudlar ganska gott? =)


Föräldramöte

Sammanslagning av två klasser kan framkalla frustration och aggression hos föräldrar. Sonens klass har delats på mitten och slagits ihop med en annan klass som också delats på mitten, sedan har man rört om - med fingertoppskänsla! - och skapat två stycken 1-2:or. Det verkar så här långt vara den perfekta lösningen på de jätteproblem som fanns i sonens klass hela förra läsåret. Att en förälder till de nya 1:orna inte är lika glad blev vi varse på kvällens möte. Svårt att göra alla tillfreds.

"Den enes död, den andres bröd" och jag är glad att min son har fått ta del av brödet denna gång.

//

Tre timmars meditation till häst

En tre timmars ridtur med goda vänner, mysiga hästar och en tunn men glad häst gör susen. Nu öser regnet ned utanför fönstret men i förmiddags var det uppehåll och riktigt, riktigt skönt. Här har vi stannat till för att spana lite på ett gäng avelsston och deras små bäbisar.


Det bidde en tummetott

Nu ska jag berätta hur mycket man får gjort när man har två sjuka barn hemma men ändå försöker klämma in lite arbete under dagen; INGENTING! Man kan lugnt säga att det av min arbetsdag bidde en tummetott. Nu lägger jag ner för dagen. Åker till stallet för att högtrycka vår box.

Trevlig helg på er!

Spring i benen

Tömde kameran för en stund sedan och hittade några bilder från när vi släppte ihop Nettan med sin nya beteskompis på andra sidan ön för snart två veckor sedan. Så här ser en tunn häst ut när den i ren lycka springer runt och leker med en ny kompis!

//

Jag är nöjd

Att säga att man är nöjd upplevs av en del som ganska förmätet. "Vem är hon att säga att hon är nöjd med livet? Herregud, vi har väl alla våra problem och bekymmer, vem är hon att säga att hon inte störs av något?" Men jag vidhåller ändå; JAG ÄR NÖJD MED MITT LIV!

Några av de saker jag är nöjd med:
- Mina barn. Jag tittar på dem och blir alldeles varm i hjärtat. "Där har vi verkligen lyckats bra!" tänker jag och ler.

- Mitt äktenskap. Visst är det upp och ned och visst finns det stunder när maken är gratis - liksom jag antagligen finns till utförsäljning också ibland! - men utan honom skulle mitt liv vara oerhört tomt och fattigt. Och detta skriver jag inte bara för att han börjar prata om att bygga stall!! =)

- Mitt arbetsliv. Jag gör verkligen sådant jag tycker om. Jag gör det på hemmaplan och jag styr huvudsakligen själv över min tid. Och det mest fantastiska är att jag faktiskt - peppar peppar - drar in lite pengar också som gör att jag kan ta ut en fullt normal heltidslön. Känns smått utopiskt.

- Mitt hästliv. Nettan står på fyra ben igen och vi kan nu rida utan att behöva tänka på något annat än hennes för stunden taskiga kondis och brist på muskler. I veckan som kommer får hon komma tillbaka till den här sidan ön igen och det börjar bli dags för installning. Jennie är tävlingssugen och vi ska kolla höstens tävlingstermin under dagen. kanske finns det några lämpliga mindre tävlingar om någon månad?

- Vårt nymålade hus. Lite småmålning finns kvar men det regnar lite för mycket för husmålning just nu men i princip är vi klara. Underbart! Det är mest maken som målat så all cred till honom.

- Helgen vi har framför oss gör mig också nöjd och förväntansfull. Det ska visserligen ösregna i morgon har jag förstått men det får väl bli regnkläder på. Vi ska till Backamo och vara på Bondens Dag hela dagen. Där finns allt man kan tänka sig att titta på och uppleva men framförallt så är det hästutställningen som lockar i år. Vår kompis ska vara med sin shire och det ska bli SÅÅÅ spännande.

Nu måste jag arbeta!

//

Maken har fått fnatt - bäst att agera innan det går över!

Konversation hos familjen Carlsson, kl 22.00. Onsdag kväll:
Maken: Jag har funderat på det där om att köpa gård. Vi trivs ju ganska bra här...
Jag (en aning uppgivet): Jomen hästarna och så... (Här är jag en lite försiktig eftersom jag vet att han just nu tycker att hästeriet är lite övermäktigt.)
Maken: Vore det inte bättre om vi gjorde allvar av att fråga om vi kan få köpa loss den där biten mark brevid garaget så kanske vi kan smälla upp ett par boxar och vad det nu är man behöver där? Blir defintivt billigare än att köpa en gård. Och hagmarken runt om ägs ju av släkten så det kan ju inte vara så svårt att få arrendera en bit så kusarna får ett par hagar.
Jag
(chockad): Jooo....
Maken: Och så kan vi ju samtidigt göra något skydd för husvagnen och transporten och en av traktorerna. Jag var ute och mätte förut och jag tror det skulle kunna gå. Hämta papper och penna!

Jag är stum. Nu behöver ju inte denna konversation betyda att vi verkligen ska bygga stall, men bara att ämnet ens finns på agendan hos min man gör mig lycklig!

//


En lycklig skolkare!

Busade lite i eftermiddag och smet iväg till andra sidan av ön för en ridtur redan vid 14-tiden idag. På en vanlig sketen tisdag. Tog en härlig 1,5 timmes tur tillsammans med Kicki-kompisen. Underbara ridvägar och ett underbart väder. Vi hittade en torr och plan äng där vi gjorde ett par lyckliga galopper. Provade först lite försiktigt men när det funkade med den före detta ömma foten, lät jag henne löpa på. Hon såg minst lika lycklig ut som jag kände mig! Det finns få saker i livet som ger en ett sådant lyckorus. Prova!

Å andra sidan har jag suttit vid datorn större delen av kvällen istället så det jämnar väl ut sig. Det är ju det som kallas för flexibla arbetstider tror jag. =)

Nettan är iallafall inte halt längre, åtminstone inte vad jag kan se och känna och det kändes bara SÅÅÅÅ skönt!

/

RSS 2.0