Hästlivet haltar...

Tack och lov att veterinären förvarande mig om att Nettan kanske kunde vara oren eller till och med lite småhalt ett tag till efter att skon slagits på men att det bara var att vänta ut det. I går tog vi en tur i skritt i skogen och det var underbart efter tre veckors uppehåll. Nettan var glad som en lärka och öronen spelade som på en karusell. Vi provade lite trav också men det kändes inte riktigt okej så det får väl bli skritt några dagar. Hade önskat att hovslagare la på sulor på båda fram men han ville avvakta och se hur det gick först. Han kommer tillbaka igen om en dryg vecka. Han verkar gilla att åka fram och tillbaka och klämma på min hästs hovar, så då får han väl göra det. =) Jag är så tacksam att han kommer när man ringer och behöver hjälp. Han är dessutom synnerligen prisvärd.

Vi har också uppfunnit en ny kulör i färgskalan. När vi släppte Nettan med tinkerstoet insåg vi att vår häst faktiskt var vit i jämföresle med den goa trassesudden hon skulle gå med. Nu skrattar vi när vi ser vår häst för nu har hon antagit samma gråa nyans som hagkamraten - alltså Mycklebyvitt!

Hej hopp. Nu ska jag arbeta lite så här på söndagen!

//


Jag har fått en utmärkelse!

Oh så glad jag blir!! Det är Ing-Britt på Dröm & Vision som är så gullig så hon tänker på sin gamla kompis. Vår vänskap inleddes 1977 med en katt(Ing-Britts) och en kanin(min) och en låda böcker under en säng. Där någonstans fann vi varandra och vi har hängt i sedan dess. Ing-Britt är en av mina viktigaste vänner och jag är så glad att ha henne i min närhet.

Massor med kramar Ing-Britt och tack för utmärkelsen! Jag ska suga lite på karamellen se vart jag ska skicka den vidare.


Vem är du?

När jag startade bloggen var det mest för mig själv och för mina egna tankar. När jag plötsligt en dag insåg att "Oj, det jag skriver läses av flera människor där ute. Så roligt!" kom det nästan som en överraskning. Knasigt men roligt. Jag ser på statistiken att ni är en väldans massa fler som besöker min blogg än som ger sig till känna. Jag är en nyfiken själ av naturen så vem är du som tar del av mina vardagsbekymmer och tankar i smått och stort?

/Anna - nyfiken i en strut


Hästrapporten

Och för den som undrar så kommer hovslagaren till Nettan imorgon och bankar på skon på den numera fd onda hoven. På lördag ska vi ta en stilla tur i skritt och se om foten håller. Hon får stå kvar på andra sidan ön en vecka till och äta upp sig medans vi så sakteliga sätter igång henne. Ser fram emot ett normalt hästliv igen.

Ett digitalpiano någon?

Dottern har ju börjat på gymnasiet och läser på Samhällsprogrammet med estetisk inrikning (vad hände med de där enkla utbildningarna som en annan gick, S-linjen osv?!) och har sång som huvudinstrument och piano som andrainstrument. Hon har nu varit gymnasist i snart två veckor och trivs som fisken i vattnet. Men ska man lära sig spela piano är det ju onekligen bra om man har ett piano...

Detta kom ju inte precis som en chock för hennes ömma föräldrar men det kändes dock en aning plötsligt. För att inte prata om hur plötsligt det kändes när vi insåg vad ett digitalpiano kostar. (Riktiga pianon skänks bort, antagligen pga dess storlek och tyngd. Jag inser detta eftersom det är omöjligt att ens fundera på en sådan koloss in i dotterns rum. Alltså får det bli ett digitalpiano.) Man kan inte köpa vad kattskit som helst utan det ska vara 7-8 oktaver, ha vägda tangenter så att anslaget blir likt ett riktigt piano, det ska finnas pedaler för något som jag inte ens kommer ihåg varför man har... En sådan tingest kostar ny omkring 10-15 000 kronor och det har familjen Carlsson INTE råd med.

Gav oss ut på nätet och letade på Blocket och andra käcka ställen. Utbudet på begagnade digitalpianon som står pall för tidigare uppräknade krav, ser ganska magert ut, tyvärr. Vi letar vidare.

//

Ny TV-(o)vana

Jag följer numera mina barn upp till bussen varje morgon. Det är inte speciellt långt men blir åtminstone knappa 2 km vid 7-snåret varje vardag iallafall. Ny vana sedan förra veckans skolstart. En helt OK vana. En annan ny vana - som nog mer får sorteras in under ovanorna - är att de repriserar den underbara, härliga, vackra och bitterljuva TV-serien "Once and Again" på TV4+ klockan 8 varje morgon. Jag har verkligen försökt att låta bli att titta, men det är svårt. Jag blir så mjuk i hjärtat av den serien och förflyttas en aning ofrivilligt bakåt i tiden. Detta innebär att jag denna veckan har inlett mina arbetspass vid datorn med en vemodig och aningen sentimental känsla i maggropen. Vet inte om det är speciellt bra egentligen, men det är mysigt att kunna unna sig den stunden vid TV:n på morgonen. Detta betyder å andra sidan att jag av rent arbetsmoraliska skäl försöker avstå lunchtimmens "Hem till gården" på Fyran. Det har jag lyckats ganska bra med. Tittar en kvart medans lunchen slinker ner. Det roliga är att den serien kan man missa i två veckor och ändå hänga med.

Nu ska jag skapa!

//

Jag drömmer om en egen gård...

För något år sedan hittade vi av en slump en gård till salu. Den låg på rätt del av ön och verkade väldigt, väldigt vettig. Åtminstone på pappret och de bilder som fanns utlagda på nätet till beskådan. En söndag tog vi bilen och smög iväg för att tjuvkika lite. Man måste ju förbereda sig liksom, inför en eventuell visning senare i veckan. Tyvärr låg den där gården en halvmeter från vägen och vips fick vi förklaringen till det förhållandevis bra priset. Alltid är det någon hake. Men det där sådde ett frö och vi har hållt ögonen öppna sedan dess.

Just nu är jag väldigt, väldigt sugen och undrar varför det plötsligt bara finns fyra lantbruksobjekt på ön utlagda på Hemnet.se?? Inget av dem passar oss. Eller tja, ett gör det ju ganska bra. Ridhus och stall klart och bra med mark. 2.8 mille. Ett krux: Det finns inget bostadshus och det kan ju vara bra att ha. Iochförsig har vi ju husvagnen men nä, jag tror inte det.... =)

Jag drömmer vidare.

//


Tomt i rutan

Jag är ingen sportfanatiker. Absolut inte. Men det kändes lite tomt i morse när man slog på TV:n och varken Eurosport, SVT1 eller SVT24 visade något från OS. Man vänjer sig liksom vid att det pågår. Hela tiden. Har uppskattat morgonsoffans sammanfattning av nattens sporthändelser 10 minuter över hel timme till exempel. Lätt att hänga med. Fast det var inte många minuter - snarare sekunder - som man ägnade Rolf-Göran Bengtsson och hans fantastiska prestation. OS-silver individuellt i hoppning är verkligen inget att skämmas för! Och så pratar de knappt om det.

Den pinsamma medaljutdelningen vid brottningen däremot, har man ägnat onödigt mycket plats och tid tycker jag. Ara Abrahamian har antagligen inte fått någon uppfostran i vett och etikett. Det är min åsikt. Det är möjligt att han blev bortdömd på något vis, men den som sig i leken ger och så vidare. Att kasta sin bronsmedalj i backen och lämna prisutdelningen innan övriga pristagare ens har fått sina medaljer om halsen, tycker jag är respektlöst mot de medtävlande och värdnationen. Vill man protestera kan man göra det på annat sätt. Barnsligt. Har sedan hört att han hyllas för sin protest vilket ju mest blir barnsligt och patetiskt. Om Ara inte kan ta en förlust borde Ara inte syssla med sport. Punkt.

//

Nettan på plats

Så har vi kört Nettan på beteskollo till andra sidan ön. Vi släppte ihop henne med lilla Engla - ett tinkersto på 1,5 år - och det gick jättebra. Nettan blev överlycklig över allt gott gräs och kastade sig över allt det gröna. Hon hann knappt säga hejdå. =) Och vi fyrbenta fick fika och satt och tittade på de betande hästarna i eftermiddagssolen. Känns riktigt, riktigt bra. Nu hoppas vi bara att den där eländiga bölden ger med sig!

//

Häst-kollo

Nettan ska få åka på kollo till andra sidan ön. Hon är fortfarande halt men får numera gå ute eftersom det inte är rörelsen som är det farliga utan leran. Så om jag bara klarar att packa in hennes hov ordentligt så går det bra.

Jag gjorde ett snyggt rött paket av hoven med hjälp av:
- bomull
- flexlinda
- en jäklans massa silvertejp
- en kraftig skopåse i nylon + ett par varv med löst sittande silvertejp.Detta paket visade sig hålla till i går kväll, fredag,  iallafall. Nu har jag gjort om det men utan skopåse.

Efter nio dagars boxvila var hon synnerligen trött på boxväggarna. När hon i torsdags morse släpptes i den snällaste hagen vi har, rullade hon sig vällustigt åt alla håll, flera gånger. Reste sig och gjorde om proceduren ett par, tre gånger till. Sedan betade hon. Tyvärr är hagen inte den allra bästa ur ren näringssynpunkt eftersom den är mager och mest består av skogsmark. Nettan har fallt ur extremt mycket på de här knappa två veckorna och med endast ett gäng små feta ponnyer att tillgå som sällskap - och sällskap i hagen måste hon ha, annars sticker hon ut - får det bli något mellanting på hagvalet, så att det passar hyfsat för alla. Jobbigt när man har en häst som måste ha MASSOR med gott gräs just nu.

Dessutom är det lite rörigt i vårt stall just nu, innan alla kommit tillbaka från sommarbetet. Kickikompisen från andra sidan ön ringde igår med en lösning som känns kanonbra. Nettan får åka till henne på konvalescenskollo en vecka eller två. Hos Kicki får hon både kärlek och omvårdnad. Dessutom ständig tillsyn och massor med gott gräs. Och sällskap. Hon ska gå med Kickis unghäst, ett tinkersto på 1,5 år som också behöver bra bete. Kicki har kalashagar med välvårdat och frodigt bete så det känns jättebra. Vi lastar Nettan-Plättan i eftermiddag eller morgon. Skönt.

Rapport från en skurhink =)

Om man planerade hotellrummen på det viset att de inte hade några duschväggar av glas, så vore livet för en skurgumma BETYDLIGT enklare. Så kan man väl sammanfatta gårdagens vedermödor som hotellstäderska. Byta sängkläder och handdukar, vika toapapper (nej, jag skämtar inte; man viker toapappret som sitter vid toan på ETT sätt och extrarullen som står brevid på ett annat...) damma och fixa till gardiner, vädra, torka golv och torka toa så allt krom blänker var en baggis. Det var duschväggarna som tog tid. Och antagligen deras fel att jag idag har ont i ryggen igen. Konstig arbetsställning liksom. Å andra sidan får man ett nytt perspektiv på livet liggandes på ett toagolv, inklämd mellan en glasvägg och toastol, vilt gnuggande med en trasa... Nåväl, jag föredrar städning i upprätt ställning.

Idag ska jag INTE städa. Inte här hemma helelr även om det sannerligen skulle behövas. Har fått en ny syn på hur städat ens hem kanske borde vara.... Jobbigt. Jag slutar tänka på det innan jag får ont i huvudet.

//Skurgumma

Ibland glappar min käft lite för mycket. Och det får jag betala för. Därför ska jag vara skurgumma idag och städa hotellrum. Tror jag. Det är lite oklart exakt vad jag ska göra men det är ju alltid kul med omväxling. =)  Där dottern har sommarjobbat har de kris. Uttryckte därför mig lite typ: "Men jag kan ju hoppa in om det behövs någon gång." Nu behövdes det och spontant så ska det bli ganska kul att göra något helt annat än vad jag gör annars, men städa... Tur att de inte gör hembesök och kollar ens städkompetens. Jag får ett klart Icke Godkänd där kan jag lova!

Återkommer med rapport!

//

Hurra! En hovböld!

Ingen fraktur på hästens fossing. Bara en vanlig sketen hovböld som satt knäppt till. HURRA! Jag har sällan varit så lycklig över att bli 1400 kronor fattigare... =)

//

Svartvit teknik fascinerar

Hittade en ny knapp på min mobil i morse. Vips så blir bilderna svartvita. Så här såg jag och Nettan ut ca kl 7.15 i morse när vi var på en kvarts betning utanför stallet.Stackaren har ju fortfarande boxvila. Vi ska iväg på klinik idag för röntgen av fossingen. Hoppas att de inte hittar något allvarligt men att de ändå hittar något som vi kan göra något åt.

//


Jag har hittat lösningen!

- Ååååhhhh, mamma vad du e dum! Du fattar ju i n g e n t i n g!!!

Sonen vrålar av frustration, rusar in i sitt rum och smäller igen dörren. Jag låter honom vara en stund. Efter ett tag passerar jag hans dörr och då hittar jag lösningen på "att bara få vara"-problemet:Mot bakgrund av mitt senaste inlägg, så är ju den här lappen perfekt.
Jag tror jag ska låna den vid väl valda tillfällen.

Att bara få vara Anna

Ibland känns det som om jag aldrig får vara ifred. Att jag aldrig får vara mig själv och tänka klart en enda redig tanke. Jag är tacksam för min familj och mina vänner men ibland vill man bara vara ifred. Hustru, mamma, dotter, syrra, nära vän, avlägsen vän, hästvän, stallkamrat, vänner som man inte visste att man ens hade... Missförstå mig rätt men när ska jag bara få vara Anna?

//

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Mia med fokus på reflektion. En rolig utmaning som jag härmed antar:

Reflektioner av idag.


1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
Nja. I jobbet gör jag det men inte lika ofta längre i privatlivet. Förr hade jag listor på allt...

2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
  a.) Att familjen mår bra, att vi har en bra relation till varandra och att vi kan njuta av livet utan att se det passera i rekordfart.
   b.) Att ha en meningsfull fritid. 
   c.) Att det flyter in uppdrag i min verksamhet så att jag i lugn och ro kan ägna mig åt b ovan vilket även påverkar a.

3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!

Leva mer i nuet än vad jag gör för att inte känna mig stressad över allt jag ska/vill göra sedan.

4. Formulera om samma måste som om du ville göra det!
Jag vill leva i nuet för att slippa känna mig stressad över det som komma skall.

5. Vad är det viktigaste i ditt liv?
Att må bra med allt vad det innebär för både mig själv och min omgivning.

6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
Genom att lära mig att närvara i nuet - ett sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress. (Här snodde jag Mias svar rakt av. MYCKET bra formulerat!)

Gör så här!
1. Skriv ett inlägg och svara på ovanstående oavsett om du blivit inbjuden eller ej.
2. Kopiera texten och skriv dina egna svar.
3. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar.
4. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.
5. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara.
6. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Jag vill att följande bloggare reflekterar över det viktiga i livet:
Ing-Britt
Monica (som inte har någon blogg ännu, men vi gör ett undantag! =)
Annika
Rosen

Julen är tidig i år...

Så här ser en jodopaxomslagsinpackad framhov ut på en häst som i morgon varit halt en vecka. Trist. Nu har jag pratat med veterinären och fått rådet att avvakta till på onsdag. Troligen en hovböld som inte ger med sig, så jag hade inte så fel ändå. Det andra och betydligt tråkigare alternativet är en hovbensfraktur, men det har jag bestämt mig för att det INTE är. Så det så.Inser att jag idag måste avanmäla Jennie och Nettan från söndagens planerade tävlingar på Nääs i Floda. Attan också. Vi som hade sett fram emot det båda två. Förhoppningsvis kan hon vara med på tävlingarna helgen därpå istället. Vi avvaktar och håller tummarna.

Betraktelse

Familjeråd hos Carlssons för ett par veckor sedan:
Maken: Om alla tänker på att inte tappa sina grejer och kläder överallt, så blir ju allt så mycket lättare. Eller hur?
Vi andra: Ja, det låter ju vettigt. Vi hjälps åt.

Jag tittar mig omkring i misären som kallas för mitt hem. Varför står fortfarande Nickes gamla möbler i hallen och väntar på att bli nedburna i källaren? Varför ligger det ett onämnbart antal textilier i olika små högar i hela huset på platser där de defintivt inte ska ligga? Varför går det knappt att komma in i tvättstugan på grund av alla hästkläder som slängs på golvet? Varför är det omöjligt att se köksbänken för alla papper och tidningar och diverse som hamnar där hela tiden?

Jag bara undrar.


Radio också!

Fyndigheterna tar aldrig slut. Nu har jag hittat radion i mobilen också. Riktigt bra faktiskt!

Go helg på er!

Jag har blivit en telefonnörd

Min nya telefon kom igår och nu har jag försökt lära mig de mest basala funktionerna. Som exempelvis att man kan skicka foton direkt från kameran till mitt mail. Fräckt. Det här har man antgaligen kunnat göra sedan urminnes tider men det har ju inte jag fattat. Jag är stolt över att kunna presentera mitt livs första "direkt från telefonen skickade mobilfotade bild":Morgonkaffet på vardagsrumsbordet. (det var liksom det som stod närmast...)

Nu ska jag snart till stallet igen och möta hovslagaren. Nettan står med hovböld och har haft jodopaxomslag ett par dagar. Idag hoppas jag att hovslagaren lyckas få hål på bölden. Ett billigare alternativ än att ringa veterinären. MYCKET billigare...

//

Knäckebrödsmulor på fel ställe

Ett tips så här strax efter min fattigmanslunch: Om du planerar att äta knäckebröd till lunch, kläd dig då inte i en urringad tröja. Om du dessutom plötsligt har drabbats av någon tillfällig OS-nojja och helt enkelt MÅSTE sitta framåtböjd över det låga bordet vid TV-soffan när du äter dessa knäckemackor, ska du antagligen klä dig i en tätt åtsittande polotröja. Ett stilla tips från en som just hällt ut en näve knäckebrödsmulor ur BH:n... Fruktansvärt obehagligt!

Teknisk investering

Härmed tillkännages att jag nu har gjort en teknisk investering. Jag har beställt en ny mobiltelefon. Investeringen är inte speciellt stor, närmare bestämt på 0 kronor. Under förutsättning att jag lovar att fortsätta med Telia i 18 månader. Amen. Och det gör jag så gärna för det är det enda som fungerar här ute på landet. Bästa täckningen helt enkelt så uppoffringen känns inte speciellt betungande. Om den valda mobilen är speciellt fräck eller ej har jag ingen koll på. det hade däremot dottern:

- Vad är det för en då?
- Tja, jag minns inte vad den hette precis men så här ser den ut. 
Dottern kastar en blick på dataskärmen, suckar och säger med ett visst mått av "men lilla mamma" i rösten:
- Jahaaa, en så´n.

Själv tycker jag att den ser helt okej ut. Framförallt så funkar den - hoppas jag! - vilket inte min gamla Nokia N80 gör.


Tekniken är emot mig!

Avslutade innan semestern med programvaruproblem på den kära lilla datorn. Jag ska inte trötta ut er med detaljer men efter att ha installerat en demoversion av en ny version av InDesign som jag jobbar i i princip varje dag, kan jag helt plötsligt inte installera den skarpa versionen, lagligen inköpt med licens och allt. Bara en så´n sak. Tänkte att det hela kanske ger sig iochmed att demoversionen löper ut. Igårkväll tog jag tag i arbetslivet och datorn igen. Tror ni att det funkade? Nehej. Inte.

Igår eftermiddag behagade dessutom min mobil lägga av. Den stänger av sig själv mellan varven och displayen blir alldeles vit. Har nu plockat fram dotterns gamla Nokia 3120, modell hedenhös, men den verkar iallafall fungera.

Suck. Den nya arbetsterminen börjar bra! =)

Att ta en dusch

Att ta en skön och varm dusch kan ju tyckas vara en tämligen simpel historia. Man går in i duschen, skruvar på kranarna och njuter av det varma sköna vattnet. Eller hur? Tyvärr funkar det inte riktigt så hos Carlssons.

Jag: Jag går och duschar.
Maken: Öööhhh, tror det kan vara lite kallt...
Jag: Kallt?
Maken: Glömde visst att elda i morse... Sorry.
Jag (förhoppningsfullt): Kanske är det fortfarande lite varmt sedan sist vi eldade?
Maken (tvekande): Jaaa, du kan ju prova...

Kan meddela att vattnet var iskallt. Ingen dusch alltså.

Således sitter jag alltså här, omgiven av mina egna kroppsodörer. Betänk då att jag idag har gjort följande:
1) Ridit en timme. Visserligen i stilla lunk men hästskit luktar man ändå av någon konstig anledning. =)
2) Målat hus och rensat ogräs
3) Tagit en rask kvällpromenad på ca trekvart. Och jag vet inte hur det är med er, kära vänner, men efter en sådan promenix blir iallafall jag svettig.

Summa sumarum: JAG BEHÖVER DUSCHA!!

Konstaterar att jag lär bli ganska ensam på min sida sängen i natt iallafall...

Godkväll önskar Anna Snusk =)

Jag har blivit utmanad

Ing-Britt på Dröm & Vision har utmanat mig. Jag antar utmaningen!

1.Vilken bok läste du senast?
"Honungsfällan" av Unni Lindell (Lyssnat på samtidigt som jag målat hus. Min MP3 lär aldrig bli sig lik igen... Full med vit och blå färg...

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Jag har ett gäng faktaböcker om ridning och hästar som ligger och väntar.

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Spontant trodde jag att det var mest kvinnliga författare men det är nog 50/50 när jag tar en titt bland hyllorna.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?
Jag tänker nog inte alls. Jag bara läser.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
Det är sällan ett problem. Jag ramlar över böckerna, men ofta får jag tips via vänner. Jag säljer ju böcker via nätet också (http://www.kontorsboken.se/) så den vägen kommer det en del boktips också.

6. När blir en bok för lång?
När jag försökte läsa Ciderhusreglerna... Då blev den ALLDELES för lång....

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Helst på svenska, och nästan alltid på svenska även om jag tragglar mig igenom en och anna  faktabok på engelska ibland. Usch, jag borde verkligen jobba mer med engelskan...

8. Vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?
Kan låta lite trivialt men.... Stieg Larsson Milleniumserie som jag upptäckte ganska sent.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Ja absolut. Men jag fuskar. Jag läser tills jag känner att: "Nehej, den här var INGET BRA! Och så ögnar jag resterande sidor och läser sista kapitlet ordentligt.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
Svenska deckare, eller deckare över huvudtaget. Fast här finns mycket barn- och ungdomsböcker också, och ridsport och...

Och nu skickar jag utmaningen vidare till:
Annika på http://annikagrundberg.blogg.se/
Mia på http://ordochbild.blogg.se/
Bodil på http://bodil71.blogg.se/

//

ÄNLTIGEN! Ny sadel!

Har äntligen hittat en ny sadel till hästen. Som passar både hennes rygg och min rumpa. Underbart roligt och när den kom var både jag och Jennie som barn på julafton. Jag närde väl också någon hemlig dröm om att jag med denna nya sadel liksom per automatik skulle kunna sitta ner i kort trav på min egen häst, men ack nej.
Det är lika besvärligt som tidigare. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG!!!!???!!!

Sista dagen på semestern idag. Om man inte räknar den anstående helgen. Hade planerat för inomhuspyssel eftersom det skulle regna, men solen strålar mellan de vita bulliga molnen och jag får nog pallra mig ut och måla det sista av fönstren på vårt snart nästan helt nymålade hus.  =)

//

Härligt!

Idag har jag varit på en rejäl ridtur på andra sidan ön, tillsammans med åtta likasinnade. Åkte hemifrån klockan 8 i morse och kom hem vid 17-tiden. Nu satt jag ju inte till häst all denna tid - det tar ju en stund med morgonbestyr, lastning, transport åt båda håll osv - men en rejäl tur blev det. Underbart! Och alltid lär man sig något. Under fikapausen band vi upp hästarna i träden omkring oss och jag trodde aldrig att min Nettan skulle vara så cool, men det gick alldeles utmärkt.

Sista semesterveckan är inledd och det känns riktigt bra. Det är inte hundra grader varmt längre och det börjar bli en aning av höst i luften tycker jag. Mina uppdragsgivare tycks ha börjat jobba denna vecka, men jag försöker milt men bestämt avstyra och styra bort till nästa vecka. Än så länge verkar taktiken fungera.

//

Sol & bad - och målning

Denna sommar verkar präglas av sol, bad och målning av hus. I den ordningen, även om maken skulle föredra att jag prioriterade baklänges. Fast idag har jag varit en flitig målare och målat hela dagen. Gjorde avbrott för tidigt kvällsdopp hela familjen, men nu är jag tillbaka i kolgruvan... ursäkta, jag menar vid målarburkarna igen. Ska ansöka om dispens från Målar-Hitler därute. Kanske är det okej om jag klipper gräset istället? Kan ju hävda att vi snart inte ser penslarna i gräset om vi tappar dem? Dagens ridning får väl ske i kolmörker i sommarnatten. Då går det väl iallafall inte att måla???

=)

RSS 2.0